Moord Karel Pronk overtreffende trap in serie geweldsincidenten Delft

DEN HAAG - De moord op topcrimineel Karel Pronk, dinsdag bij koffiehuis Het Kalf is een nieuwe stap in de serie geweldsincidenten die Delft de afgelopen maanden in zijn greep houdt. Bronnen in het criminele circuit vrezen dat de moord nog meer geweld zal uitlokken.

De politie onderzoekt of al de geweldsincidenten met elkaar te maken hebben. 'We houden er zeker tijdens het onderzoek rekening mee dat er een verband bestaat', zei een woordvoerder dinsdag.

Het geweld in Delft begint in april met de liquidatiepoging van een 55-jarige man bij een koffietent op de Amalia van Solmslaan.

Coffeeshops onder vuur

Op 8 mei wordt Delft weer opgeschrikt door zwaar geweld, als coffeeshop The Future in de Peperstraat en een zonnestudio aan de overkant onder vuur worden genomen.

Iets meer dan een week later is het weer raak. Bij twee coffeeshops, The Future in de Peperstraat en de The Game in de Breestraat, ontploffen handgranaten. De naam van Karel Pronk wordt genoemd in het criminele circuit. Pronk zou overhoop liggen met de eigenaar van de coffeeshops, melden bronnen aan Omroep West.

Winkel en cafe doelwit

In juni zijn een winkel op de Molslaan en een cafe op de Beestenmarkt het doelwit van beschietingen. Zo'n twee weken later wordt bij een garagebedrijf op de Neringstraat een granaat neergelegd. De dag daarna houdt de politie drie verdachten aan.

Met de aanhouding van het trio, onder wie de weduwe van de overleden crimineel Piet Pronk, is het beschieten van de panden tot nu gestopt. De weduwe is inmiddels weer vrij, maar nog wel verdachte in de zaak.

Klaarlichte dag

Het lijkt weer rustig in Delft. Tot dinsdag, even na half twaalf, op klaarlichte Karel Pronk onder vuur wordt genomen op zijn vaste koffie-adres op het Kalverbos. Getuigen horen zeker vier schoten. Pronk is niet meer te redden, hij overlijdt ter plekke.

LEES OOK: Karel Pronk: topcrimineel met een roemrucht verleden

Deel dit artikel: