Nieuws

Politie pakt verdachte op na moord Karel Pronk

DELFT - De politie heeft na de liquidatie van de bekende Delftse crimineel Karel Pronk een verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Delft. Hij werd dinsdag opgepakt op de Insulindeweg, vlakbij het koffiehuis waar Pronk werd doodgeschoten. Een motorrijder die de fatale schoten zou hebben gelost, loopt nog vrij rond.
Volgens een getuige kwam de schutter op een motor aanrijden. Een ander vertelt dat er ruzie zou zijn ontstaan tussen Pronk en de motorrijder. Deze zou naar zijn motor zijn gelopen om een wapen te pakken en vervolgens zou hij Karel Pronk hebben doodgeschoten voor de deur van koffiehuis Het Kalf in Delft.
De politie bevestigt dat er kort na de moord een 28-jarige man is aangehouden in een auto op de Insulindeweg in Delft. Getuigen zagen de auto na de schietpartij wegrijden. Bronnen melden dat de gearresteerde man na de moord in paniek het koffiehuis verliet. Het lijkt erop dat de motorrijder is ontkomen.

Moord tuinder

Karel Pronk was een beruchte crimineel in Delft. In 1991 werd hij veroordeeld voor het regelen van de moord op een Rijswijkse tuinder. Pronk zweeg in de rechtszaal over de zaak. Hij kreeg 20 jaar cel.
Kort daarna ontsnapte hij uit de gevangenis in Haarlem. Hij werd geholpen door zijn zwager Fried Friebel. Hun verhouding bekoelde en toen Friebel zelf werd doodgeschoten in 2007 dook de naam Pronk op. Hij heeft altijd ontkend hier iets mee te maken hebben gehad.

Koffiehuis dicht

Het koffiehuis waar Karel Pronk voor de deur werd doodgeschoten is woensdag dicht. Er hangt een briefje op de deur met 'excuses voor het ongemak'. Volgens een woordvoerder van de burgemeester van Delft is dat 'een keuze van de eigenaar zelf'. De zaak wordt niet door de burgemeester gesloten.