Floris Wever (21) uit Bodegraven overlijdt na verkeersongeluk in Thailand

Floris Wever
Floris Wever © Tim Bakker
BODEGRAVEN - De 21-jarige Bodegraver Floris Wever is tijdens zijn vakantie in Thailand om het leven gekomen. Floris speelde hockey bij het eerste elftal van Hockeyclub Alphen (HCA). Samen met een bevriende hockeyer van HCA was hij op rondreis in Thailand. Hij kreeg een ongeluk, en overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.
De twee vrienden reden afgelopen maandag met gehuurde scooters over de weg toen hij in een onoverzichtelijke bocht in botsing kwam met een vrachtwagen. Hij raakte zwaargewond en werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. Daar konden artsen weinig voor hem betekenen, zo meldt mediapartner Studio Alphen.
Floris is per ambulance, een rit die zo'n vier uur duurde, overgebracht naar een groot ziekenhuis in Chiang Mai, een stad zo'n 700 kilometer ten noorden van Bangkok. De situatie was dermate ernstig dat hij kunstmatig in leven werd gehouden. In het bijzijn van zijn ouders is Floris Wever daar woensdagochtend overleden.

Verbijstering en verdriet

De dood van Floris, die op het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft gezeten, komt bij de hockeyclub keihard aan. 'Het is een jongen van de club. Hij heeft alle selectieteams doorlopen en zou komend seizoen voor het vierde jaar op rij uitkomen in ons eerste team. Echt een ontzettend lieve en leuke jongen die enorm geliefd is', aldus bestuurslid Peter Barentsen.
'Dat merk je ook nu dit nieuws bekend is. De schok is enorm. Heel veel mensen kenden hem. We zijn verdwaasd en verdoofd. Dit kan eigenlijk niet, zo'n lieve en leuke jongen.' Barentsen benadrukt dat er bij het ongeluk geen drank in het spel was.

Teamgenoten

Ook bij Floris' teamgenoten is het nieuws hard aangekomen. 'Je ziet grote, volwassen en sterke mannen als kleine jongens in elkaar storten.' Eén van zijn ploeggenoten was op hetzelfde moment ook op vakantie in Thailand. Hij is met een binnenlandse vlucht naar hem gevlogen.
De vriend met wie de student op pad was raakte niet gewond. Hij reed kort achter Floris. De jongeman wordt door zijn ouders opgevangen en krijgt waar nodig professionele begeleiding. Het rugnummer 12, waar Floris mee speelde, wordt dit seizoen niet meer gedragen bij de Alphense herenploeg.

Tweede drama

Het is het tweede overlijden dat HCA in korte tijd te verwerken krijgt. Een maand geleden overleed Meagan Zijp, een 20-jarige hockeyspeelster van HCA die stage liep in Frankrijk. Haar herdenkingsdienst werd bij HCA gehouden. Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zouden de HCA-teams met rouwbanden spelen ter nagedachtenis aan haar.
Op welke manier de hockeyclub Floris Wever gaat gedenken is nog niet bekend. 'Wij willen alles organiseren wat wenselijk is. Maar alleen in overleg met de familie', besluit Barentsen.