Rutte over overlijden Dille: 'Sterkte gewenst met dit zware verlies'

Mark Rutte
Mark Rutte © Rijksoverheid
DEN HAAG - Premier Rutte zegt geschokt te zijn door het overlijden van het Haagse PVV-gemeenteraadslid Willie Dille. 'Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden', schrijft hij op Twitter.
'Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus', staat er verder in zijn bericht.
Tekst loopt door onder Tweet.
Willie Dille overleed woensdag op 53-jarige leeftijd. De familie bevestigt dat zij zelf uit het leven is gestapt. Dille gaf maandag in een emotioneel filmpje op haar Facebookpagina aan dat ze is 'ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims, omdat ze wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad'. Dat filmpje werd woensdag openbaar gemaakt door GeenStijl, gevolgd door andere media, waaronder Omroep West.

Burgemeester Krikke terug van vakantie

Ook burgemeester Pauline Krikke heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Dille. 'Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer', zegt zij in een verklaring. De burgemeester heeft laten weten dat zij vanwege de dood van Dille vandaag terugkomt van haar vakantie.
Tekst loopt door onder Tweet.
Arnoud van Doorn, die door Dille in het filmpje beschuldigd werd tot het aanzetten van de vermeende verkrachting, betuigt in een Tweet zijn medeleven aan de nabestaanden. 'Ondanks alle commotie ben ik hierdoor geschokt. Trieste zaak', aldus het raadslid.

Geert Wilders: 'Woorden schieten tekort'

PVV-leider Geert Wilders laat in een verklaring weten dat 'woorden tekort schieten'. 'Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen', aldus Wilders.
Ook Haagse PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands is geschokt: 'Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze collega, strijdmakker en bovenal vriendin Willie Dille.'

Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar.