Verdachte bedreiging politiechef Akerboom moet naar rechtszaak komen

Korpschef politie Erik Akerboom
Korpschef politie Erik Akerboom © ANP
GOUDA - De rechtbank in Den Haag verplicht de Goudse vrouw (46) die wordt verdacht van het bedreigen en stalken van politiechef Erik Akerboom, te verschijnen bij de inhoudelijke behandeling van haar zaak op 11 oktober. Tot nog toe weigerde ze zittingen bij te wonen.
De mails konden een behoorlijk dreigende inhoud hebben, aldus het Openbaar Ministerie. 'Kom niet meer in mijn buurt Erik, want ik breek jou echt door', zou ze geschreven hebben aan de korpschef. 'Nee, ik geef je geen dag extra meer', mailde ze ook. 'Kan ik je doden of gewoon wachten net als je voorganger?'
De vrouw zou de korpschef van de Nationale Politie van mei 2017 tot november 2017 maar liefst 2.500 berichten gestuurd hebben, soms wel vijftig per dag. Ze werden gezonden naar de echtgenote van Akerboom, maar waren aan hem gericht.

Vergaande consequenties

Over de zaak is niet veel bekend. De vrouw uit Gouda weigerde verschillende malen om te verschijnen bij
pro-formazittingen bij de rechtbank. Ze is inmiddels wel onderzocht door het Pieter Baan Centrum, waar wordt gekeken of verdachten van een misdrijf in aanmerking komen voor tbs. De uitkomst van dat onderzoek is nog niet bekend.
Donderdag maakte de rechtbank bekend dat de zaak van de vrouw op 11 oktober inhoudelijk wordt behandeld. De officier van justitie eiste dat ze dan verplicht wordt om bij de rechtbank te verschijnen. 'De zaak kan immers vergaande consequenties voor haar hebben.' De rechtbank vond het ook beter als de vrouw verplicht wordt om te verschijnen bij de inhoudelijke behandeling.