Man van Willie Dille: 'Voor mij is haar verhaal de waarheid'

Willie Dille
Willie Dille © ANP
DEN HAAG - Caspar Reedijk, de echtgenoot van Willie Dille, heeft geen reden om te twijfelen aan het verhaal van zijn vrouw. 'Haar verhaal is de waarheid voor mij', zegt hij tegen Omroep West.
'Ze was niet ziek of verward, geenszins,' zegt Reedijk. 'Ik heb haar zelfmoord niet zien aankomen, dat kun je volgens mij niet. Ik heb geen glazen bol.' Dille overleed woensdag, ze is zelf uit het leven gestapt. Maandag gaf het Haagse PVV-raadslid in een emotioneel filmpje op haar Facebookpagina aan dat ze is 'ontvoerd, verkacht en mishandeld door een groep moslims, omdat ze wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad'.
Reedijk geeft aan dat de Haagse burgemeester Pauline Krikke haar medeleven heeft betuigd aan de familie. 'Dat is heel fijn,' zegt hij. Volgens de partner van Dille klopt het dat er geen aangifte is gedaan. 'Het waarom is een verhaal, maar niet voor nu', zegt hij.  
Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar.