ADO Den Haag waakt voor onderschatting tegen FC Emmen: 'Wij nemen ze bloedserieus'

DEN HAAG - De Eredivisie gaat dit weekend weer van start. Na een wisselvallige voorbereiding opent ADO Den Haag het nieuwe seizoen zondag tegen debutant FC Emmen. Onder leiding van trainer Fons Groenendijk hoopt de Haagse club op een net zo mooi, en misschien nog wel mooier seizoen als afgelopen jaar, waarin ADO op de zevende plaats eindigde.

Vermoedelijke opstelling

Met het vertrek van rechtsback Tyronne Ebuehi en spits Bjorn Johnsen zal de basisopstelling er op deze plekken anders uitzien dan vorig seizoen. Vervangers zijn er nog niet voor het tweetal en dus heeft Groenendijk voor de eerste wedstrijd van het seizoen moeten puzzelen. Erik Falkenburg is de spits, Dion Malone, die terug is op het oude nest, is de rechtsback.

Op doel dit seizoen ook een nieuwe naam: Indy Groothuizen. Hij heeft de voorkeur gekregen boven Robert Zwinkels, die in afgelopen zomer een liesoperatie heeft ondergaan.

De vermoedelijke opstelling van ADO tegen FC Emmen

Verwachting ADO-trainer Fons Groenendijk

'Wij kennen ze wel. Sterker nog: we zijn vorige week met de hele staf naar Terwolde geweest om Go Ahead Eagles - FC Emmen te zien. We nemen iedere tegenstander bloedserieus en zijn alleen goed als we zelf goed voorbereid zijn en een goede instelling hebben. Dat hoort bij ons. We weten waar hun kracht ligt en ik vind het een ploeg die wil voetballen en het goed voor elkaar heeft.'


Uitgelicht

De laatste keer dat ADO Den Haag en FC Emmen tegen elkaar speelden was in het seizoen 2007/2008. Beide clubs kwamen toen nog uit in de Jupiler League. Ook in 2002 stonden ADO en Emmen tegenover elkaar, en dat duel in de Gouden Gids Divisie was een bijzondere. Op eigen veld won ADO namelijk maar liefst met 7-1. In dat seizoen werd ADO kampioen.


Mis niks

Ook dit seizoen zijn alle wedstrijden van ADO Den Haag weer live te volgen via 89.3 Radio West. Verslaggever Jim van der Deijl doet zondag samen verslag met Ricardo Kishna, die op dit moment revalideert van een blessure en wellicht terugkeert naar ADO. Die wens heeft hij zelf en ook ADO ziet dat wel zitten.

LEES OOK: ADO-aanvaller Zhang scoort voor China onder 23 jaar

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG FONS GROENENDIJK FC EMMEN
Deel dit artikel: