Vuurwerkfestival vrijdag afgelast vanwege slecht weer

DEN HAAG - Het Internationaal Vuurwerkfestival op Scheveningen is vrijdag afgelast vanwege het verwachte slechte weer. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. 'Het is een serieuze domper. Het is ongelofelijk, na drie maanden prachtig weer', zegt voorzitter Bjorn van Dijl.
De organisatie heeft het vuurwerkspektakel afgelast vanwege harde windstoten, pittige onweersbuien en een voorspelde golfslag van twee meter. 'We hadden goede hoop dat de buien langs de kust zouden trekken, maar we hebben moeten afblazen. Dit weer is niet veilig', aldus Van Dijl.
De geplande vuurwerkshows van Japan en Oostenrijk worden op een ander moment afgeschoten. 'We zijn druk aan het schuiven. Zaterdagavond zijn er waarschijnlijk twee vuurwerkshows te zien. Mogelijk dat België een plekje wil opschuiven. Dan hebben we volgende week drie shows per avond in plaats van twee.'

'Zaterdagavond geen enkel probleem'

Komende zaterdagavond verwacht Van Dijl geen enkel probleem: 'Morgen is er een compleet ander weerbeeld. Dan wordt het weer opnieuw zomers'.
Het KNMI heeft voor onze regio code geel afgegeven voor de verwachte pittige onweersbuien en zware windstoten. De waarschuwing staat uit voor vrijdagavond tussen 19.00 uur en 00.00 uur.