Verdachte in Delftse moordzaak Karel Pronk vrijgelaten

DELFT - De 28-jarige man uit Delft die dinsdag vlak na de moord op topcrimineel Karel Pronk werd opgepakt, is vrijgelaten. De man is ook geen verdachte meer, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Pronk werd op klaarlichte dag doodgeschoten voor koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft.

De politie pakte kort na de liquidatie van de bekende Delftse crimineel Karel Pronk een verdachte op. De 28-jarige man uit Delft reed in een zwarte Volkswagen over de Insulindeweg, vlakbij de plek van de moord. Hij ging na de schietpartij in paniek weg uit het koffiehuis. Getuigen zagen hem wegrijden en meldden dat aan de politie.

Kort voor de moord zagen getuigen een motorrijder ruzie maken met Pronk voor of in het koffiehuis. De man zou naar zijn motor zijn gelopen om een wapen te pakken en vervolgens zou hij Karel Pronk hebben doodgeschoten voor de deur van koffiehuis Het Kalf in Delft.

Motorrijder ontkomen

Het lijkt erop dat de motorrijder is ontkomen. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over andere mogelijke verdachten die in beeld zouden zijn. 'In het belang van het onderzoek doen we verder geen mededelingen,' zegt het OM.

Karel Pronk was een beruchte crimineel in Delft. In 1991 werd hij veroordeeld voor het regelen van de moord op een Rijswijkse tuinder. Pronk zweeg in de rechtszaal over de zaak. Hij kreeg 20 jaar celstraf.

Ontsnapping uit gevangenis

Pronk ontsnapte uit de gevangenis in Haarlem. Hij werd geholpen door zijn zwager Fried Friebel. Hun verhouding bekoelde en toen Friebel zelf werd doodgeschoten in 2007 dook de naam Pronk op. Hij heeft altijd ontkend hier iets mee te maken hebben gehad. Karel Pronk is 60 jaar geworden.

LEES OOK: Karel Pronk: topcrimineel met een roemrucht verleden

Meer over dit onderwerp:
KAREL PRONK DELFT LIQUIDATIE
Deel dit artikel: