Westlandse raad eerder terug van vakantie voor 'urgente kwestie'

De gemeenteraad van Westland bijeen | Archief
Gemeenteraad Westland © Omroep West
WESTLAND - De leden van de Westlandse gemeenteraad zijn ondanks de vakantie opgeroepen voor een extra raadsvergadering. Dat bericht onze mediapartner WOS. De vergadering, die dinsdagavond wordt gehouden, gaat over een urgente kwestie, mogelijk rond de huisvesting van arbeidsmigranten, maar wat het probleem precies behelst, is nog onduidelijk.
Een woordvoerster van de gemeente Westland wilde nog niet veel kwijt, maar stelde wel dat maandagmiddag meer duidelijk moet worden. Wel wilde ze zeggen dat het gaat om een 'reparatie'.
Uit een rondje van de WOS langs een aantal fractievoorzitters blijkt dat ook zij nog niet op de hoogte zijn van de exacte problematiek. Zeer waarschijnlijk wordt de vergadering niet in het openbaar gehouden.

Zeer dringende zaak

Dat het om een zeer dringende zaak gaat blijkt uit het feit dat de raad tijdens het reces wordt opgeroepen. Dat wordt slechts heel zelden gedaan. Onduidelijk is nog hoeveel raadsleden er daadwerkelijk bij kunnen zijn, omdat er ook Westlandse politici in het buitenland zitten.