Instellingen

Vier nieuwe tips over vermiste Nsimire (14)

Flyer vermiste Nsimire.
Flyer vermiste Nsimire. © Omroep West
DEN HAAG - De politie heeft na een opsporingsbericht op TV West tot nu toe vier nieuwe tips gekregen over de vermiste Nsimire uit Den Haag. De tips worden onderzocht, laat een woordvoerder weten.
De 14-jarige Nsimire is sinds vrijdag 27 juli vermist. Ze kwam die dag niet op het afgesproken tijdstip thuis en haar familie kon haar niet bereiken. De politie houdt er rekening mee dat ze is weggelopen en dat ze mogelijk hulp krijgt bij haar verdwijning. 'Hoe goed bedoeld ook, mensen realiseren zich vaak niet dat ze zich daarmee schuldig kunnen maken een misdrijf: het onttrekken van een kind aan het ouderlijk gezag', zegt de politie.
Woensdag werd bekend dat Nsimire op zaterdag 28 juli nog op meerdere plekken in Den Haag is gezien. Ze was bij de Albert Heijn aan de Steijnlaan, muziekcentrum Musicon en op een pleintje aan de Architect Jan Wilsstraat.

Ov-chipkaart en telefoon

In de nacht van zondag 29 juli is de OV-chipkaart van Nsimire gebruikt in bus 21 en tram 4. Er is uitgecheckt bij de halte Tienhovenselaan. In de eerste dagen van augustus is haar telefoon nog een aantal keer actief geweest in de omgeving van het Newtonplein, en een keer in de buurt van de Lijnbaan en het Buitenom. Na 4 augustus staat de telefoon uit.
'We weten niet of Nsimire zelf ook in die gebieden was. Haar telefoon was dat in ieder geval wel. Onze vraag is dan ook wie haar heeft gezien in de omgeving van het Newtonplein in Den Haag', zegt de politie. 'Maar ze kan natuurlijk ook ergens anders zijn geweest. Alle informatie over mogelijke verblijfplaatsen is welkom bij ons.'

'Hoop dat je terug komt'

In het opsporingsbericht op TV West deden Melanie en Djayla, vriendinnen van Nsmire, een emotionele oproep: 'Ik hoop dat je terug komt en dat je gewoon hier bent met ons, dat we het weer gezellig kunnen maken.'
Meer tips over de vermissing blijven welkom bij de politie.