Overleden oud-imam Abdullah Haselhoef mogelijk alsnog geplukt

DEN HAAG - Justitie wil mogelijk alsnog proberen om zo'n zeven ton aan onterecht ontvangen toeslag voor kinderopvang terug te vorderen van de overleden oud-imam Abdullah Haselhoef. Komende dinsdag staat een zitting gepland in deze zaak: 'Die gaat gewoon door', laat een woordvoerder van het Functioneel Parket woensdag weten.

De oud-imam, die officieel Regillio Haselhoef heet, werd in februari 2016 veroordeeld tot 20 maanden cel voor grootschalige toeslag- en uitkeringsfraude. Zo ontving hij volgens justitie met zijn gastouderbureau Familiy House 2,2 miljoen euro voor kinderopvang. Volgens justitie zou Haselhoef de helft daarvan achterover hebben gedrukt.

Hij liet de toeslagen voor kinderopvang direct aan zijn bedrijf uitbetalen. De formulieren vulde hij voor de ouders in, waardoor hij veel hogere bedragen kon binnenhalen dan waarop hij recht had.

'Criminele erfenis'

Op 10 juni kwam de oud-imam (49) om het leven bij een ongeluk met een spookrijder op de A16 bij Breda. Toch kan het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich onder meer bezighoudt met ontnemingszaken, ook na de dood van een veroordeelde 'zijn criminele erfenis' proberen terug te vorderen, laat een woordvoerder weten.

Meer over dit onderwerp:
ABDULLAH HASELHOEF IMAM FRAUDE
Deel dit artikel: