Doorlaten glazenwasser topje van ijsberg van burenruzie Vincent Icke

Een glazenwasser in actie
Een glazenwasser in actie © ANP
LEIDEN - De rechter moest eraan te pas komen om een burenruzie tussen de bekende Leidse sterrenkundige Vincent Icke en zijn buurman op te lossen. De hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie had de buurman voor de rechter gedaagd, omdat die de glazenwasser geen doorgang wilde verlenen naar het kantoor van Icke.
Het doorlaten van de glazenwasser bleek tijdens het kort geding slechts het topje van de ijsberg in het slepende conflict tussen de Leidenaren. Dat conflict draait vooral om de bouw van het kantoor van Icke. Die bouw vond enkele jaren geleden per ongeluk deels op de grond van de buren plaats.
De rechter eiste meteen dat de partijen naar een notaris zouden gaan om de grond over te dragen, zoals eerder was afgesproken. Bovendien besloot ze dat de glazenwasser wel degelijk via de grond van de buurman de kantoorramen van Icke mag schoonmaken.

Andere pijnpunten

De rechter deed nog een poging om de burenruzie helemaal uit de wereld te helpen door te vragen naar andere pijnpunten. Icke beklaagde zich over een radio die pal bij het kantoor al anderhalf jaar 24 uur per dag aanstaat. De rechter riep de buurman tot de orde: 'Bij burenruzies gaat het niet over decibellen, maar over irritaties. En als u zelf binnen zit heeft die radio niets met gezelligheid te maken.'