Vanuit de rolstoel een balletje slaan: 'Ik kan er geen bal van'

OEGSTGEEST - Een sportief middagje voor zo'n 25 ouderen van een aantal woonzorgcentra in Oestgeest: donderdagmiddag waren zij met rolstoel en al te gast bij de Oegstgeester Golfclub. Niet om te kijken, maar om zelf ook een balletje te slaan. 'Ik kan er geen bal van, maar ik vind het fantastisch', aldus deelnemer Bettie.
Betsie Houwaard geniet zichtbaar op de vernieuwde Oegstgeester Golfclub. De bewoner van woonzorgcentrum Rustenborch is vandaag voor de derde keer op de baan: 'Ik vind het fantatisch! Maar ik heb wel hulp nodig hoor, alleen kan ik het niet', aldus Betsie.
En dat hoeft ze ook niet, Betsie en de anderen worden begeleid door vrijwilligers van Stichting Recreatie en Vervoer. Voor de twintigste keer organiseert de stichting deze sportieve dag. 'Het is fijn als mensen met een beperking ook mee kunnen doen', legt Hannie van Belle van Stichting Recreatie en Vervoer uit. 'Zo voelen we ons allemaal gelijk.'

Hole-in-one

Dan is het tijd om een balletje te slaan. Een kritische Betsie kijkt toe: 'Waardeloos hoor!', grapt ze als iemand de bal misslaat. 'Tjonge, jonge jonge'.
Maar hoe doet ze het zelf eigenlijk? Opstaan uit de rolstoel lukt haar niet meer, maar met een beetje hulp gaat het balletje zo de hole in. 'Nou jongens, nu zullen jullie wat beleven hoor.’