Kiki Bertens start US Open tegen Kristyna Pliskova

© Orange Pictures
WATERINGEN - Tennister Kiki Bertens begint de US Open tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova. De 26-jarige Wateringse is als dertiende geplaatst op het Amerikaanse Grand Slamtoernooi. In de tweelingzus van topspeelster Karolina Pliskova treft Bertens de nummer 96 van de wereld.
Bertens kwam nog niet verder dan de tweede ronde op de US Open. Mocht ze de vierde ronde halen dan treft de Nederlandse mogelijk de als tweede geplaatste Caroline Wozniacki. De Deense mondiale nummer twee begint in New York tegen Samantha Stosur. De 34-jarige Australische won de US Open in 2011.
Robin Haase begint in New York tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. Haase speelde nog niet eerder tegen de 23-jarige Amerikaan die op de 79ste plaats van de wereldranglijst staat. Haase is de nummer 48.

Onderuit in dubbel New Haven

Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson zijn klaar in New Haven. Het als derde geplaatste tenniskoppel was in de kwartfinales niet opgewassen tegen de Poolse Alicja Rosolska en de Amerikaanse Abigail Spears: 4-6 7-5 10-5. Bertens en Larsson verspeelden in de beslissende supertiebreak een vroege voorsprong van 5-1.
Bertens trok zich vlak voor het begin van het toernooi in New Haven terug uit het enkelspel wegens ziekte. Twee dagen eerder had ze het prestigieuze toernooi van Cincinnati gewonnen. Bertens besloot nog wel in New Haven aan het dubbelspel deel te nemen. Ze hoopt komende week weer fit en uitgerust aan de US Open in New York te beginnen.