Blikseminslag veroorzaakt uitslaande brand in huis in Waddinxveen

Aan de Graanakker in Waddinxveen is vrijdagavond de bliksem ingeslagen in een rijtjeshuis, waarna brand uitbrak. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand uitgeslagen naar het huis rechts ervan. Uit voorzorg worden er maatregelen getroffen om te voorkomen dat de brand verder uitslaat. © AS Media
WADDINXVEEN - Aan de Graanakker in Waddinxveen is vrijdagavond de bliksem ingeslagen in een rijtjeshuis, waarna brand uitbrak. Volgens een woordvoerder van de brandweer sloeg de brand over naar het huis rechts ervan. Uit voorzorg werden er maatregelen getroffen om te voorkomen dat de brand verder zou uitslaan.
De brand ontstond vrijdagavond rond 23.30 uur. De bewoners konden op tijd naar buiten komen. 'Die zijn uiteraard ontzettend geschrokken, maar verder gaat het goed met ze', aldus een woordvoerder van de brandweer.
Rond 00.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De twee huizen die getroffen zijn door de brand hebben schade opgelopen, maar de brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar een derde woning. Er zijn geen gewonden gevallen.