Alphenaar Mazraoui wordt international voor Marokko

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voetballer Noussair Mazraoui gaat spelen voor het nationale elftal van Marokko. Hij kiest daarmee niet voor een mogelijke toekomst in het Nederlands elftal. Dat heeft de rechtsback van Ajax laten weten aan De Telegraaf.

Mazraoui, geboren in Leiderdorp en in het verleden spelend voor vv Alphen en Alphense Boys, is opgeroepen voor het duel van volgende week zaterdag tussen Marokko en Malawi.

Hij sprak vorige week ook met bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal en Nico-Jan Hoogma, de technisch directeur van de KNVB. Daarna moest hij snel beslissen.

'Liefst allebei'

'Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land', vertelt hij aan De Telegraaf. 'De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid.'

'Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.'

Deel dit artikel: