Doorbraak voor Kiki Bertens: tennisster bereikt derde ronde US Open

Kiki Bertens.
Kiki Bertens. © Orange Pictures
WATERINGEN - Voor het eerst in haar tenniscarrière heeft Kiki Bertens de derde ronde van de US Open bereikt. De 26-jarige Wateringse was donderdag oppermachtig in haar partij tegen debutante Francesca Di Lorenzo: 6-2, 6-1. In de derde ronde neemt ze het op tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova, die Eugenie Bouchard uit Canada met 6-4, 6-3 aan de kant zette.
Aan de Amerikaanse thuisspeelster Di Lorenzo (21), die 193ste staat op de wereldranglijst en debuteerde in het enkelspel van een Grand Slam, had Bertens geen kind. De mondiale nummer dertien stond in totaal slechts drie games af, hoewel haar opslag twee keer werd gebroken.
'Ik ben superblij met deze overwinning. Het is altijd lastig om te spelen tegen iemand die je niet zo goed kent', zei Bertens in een eerste reactie tegen Eurosport. 'Ze begon goed en fel, maar ik kwam steeds beter in de partij. Di Lorenzo ging steeds meer fouten maken.'

Kanshebsters op de titel

Bertens won anderhalve week geleden het prestigieuze toernooi van Cincinnati. Ze versloeg in de finale de Roemeense Simona Halep, de nummer één van de wereld. De pupil van coach Raemon Sluiter besloot zich na die indrukwekkende triomf af te melden voor het toernooi in New Haven, de laatste test voor de US Open. Bertens wordt nu gezien als één van de kanshebsters op de titel in New York.
Tot dit jaar was de US Open het enige Grand Slam-toernooi waarop de Westlandse nog niet verder was gekomen dan de tweede ronde. Die prestatie had ze in 2012 en 2015 al neergezet.