Errol J. gezocht voor moord op Karel Pronk

DELFT - De politie denkt dat de 51-jarige Errol J. begin augustus de crimineel Karel Pronk heeft doodgeschoten in Delft. J. staat ook bekend onder de naam Mick van der L. of Mickey. Omdat hij sinds de moord spoorloos is, heeft de politie in de hoop op tips zijn foto getoond in het opsporingsprogramma Team West. Ook wordt de verdachte op de Nationale Opsporingslijst gezet.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 september. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: De verdachte is op 25 juni 2019 aangehouden in Spanje.
 
De 60-jarige Karel Pronk werd op dinsdag 7 augustus rond 11.35 uur neergeschoten nadat hij een bezoek had gebracht aan koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft. Hij liep op dat moment naar zijn geparkeerde motor. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar Pronk overleed even later aan zijn verwondingen. Later die dag werd een verdachte aangehouden, maar die had niets met de zaak te maken en is weer vrij.

Getuigen vertelden de politie dat de schutter Errol J. was. Hij was voor de moord ook in het koffiehuis en is daarna weggereden op een matzwarte Harley Davidson.
 
Hond uitlaten

J. is daarna voor het laatst op de motor gezien in de Stalpaert van der Wieleweg in Delft. Even later is hij nog gezien in de Odulphusstraat. Hij liet op dat moment een hond uit. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem. Ook is zijn Harley Davidson nog altijd niet gevonden. Wie heeft gezien waar die is geparkeerd of naar binnen is gereden, wordt gevraagd om de politie te bellen.

Volgens de politie zou het kunnen dat Errol J. naar het buitenland is gevlucht. Wie hem ziet, wordt afgeraden om hem zelf te benaderen, omdat hij mogelijk in het bezit is van een vuurwapen. De politie weet nog niet wat het motief is voor de moord op Karel Pronk en hoopt daarom op tips. Volgens getuigen is er vlak voor de moord niets bijzonders gebeurd tussen J. en Pronk in het koffiehuis. Het zou kunnen dat J. in opdracht van iemand anders handelde, zegt de politie. 

Meer over dit onderwerp:
ERROL J. KAREL PRONK MOORD KALVERBOS DELFT TEAM WEST
Deel dit artikel: