Club Magnum moet na schietpartij maand dicht

ZOETERWOUDE - Club Magnum moet dertig dagen dicht. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot dinsdag besloten. Het besluit volgt op de beschieting van de club aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer in de nacht van maandag op dinsdag.
De melding over het schietincident kwam rond 3.00 uur binnen bij de politie. Niemand raakte gewond. In de toegangsdeur van de club zouden tien kogelgaten zitten.
Vlak na de schietpartij werd er in de omgeving en langs de A12 gezocht naar een rode auto die mogelijk door de dader of daders is gebruikt. In Gouda werd later een brandende auto ontdekt. De politie sluit niet uit dat de auto bij het schietincident in Zoetermeer is gebruikt.

'Volstrekt onacceptabel'

Burgemeester Charlie Aptroot noemde het 'volstrekt onacceptabel' dat er in zijn stad is geschoten. Dinsdagmiddag besloot hij dat de club dertig dagen dicht moet.
Club Magnum werd in november 2015 ook door Aptroot gesloten, omdat er volgens hem 'criminele activiteiten' plaatsvonden. Begin dit jaar kreeg de club een nieuwe eigenaar, die een nieuwe vergunning aanvroeg. Club Magnum was sinds maart weer open.
'Concurrent zag omzet verdwijnen'

Anil Islam laat namens de directie van Club Magnum weten dat het volgens hem steeds vaker voorkomt dat 'kwaadwillenden het sluitingsbeleid van burgemeesters misbruiken om hun doel te bereiken: sluiting van de club om de eigen belangen veilig te stellen'.
Hij zegt dat de beschieting van dinsdag in dat rijtje valt. Dit weekend waren er volgens hem in Club Magnum feesten die eerst ergens anders stonden gepland. Ze waren verhuisd 'na een ruzie met een concurrent', schrijft Islam in een verklaring aan Omroep West. Club Magnum vermoedt dat de concurrent nu achter de beschieting zit. 'Bij de concurrent was het afgelopen weekend leeg en en dit heeft ongetwijfeld ook zijn weerslag op de omzet'.

Voor de rechter

'We hopen niet dat onze vermoedens juist zijn', voegt hij er aantoe. 'In ieder geval hopen we dat de verantwoordelijken voor deze daad snel worden opgepakt en voor het gerecht zullen verschijnen.'