Organisator Westland Kros moet faillissement opnieuw aanvragen

WESTLAND - De faillissementsaanvraag van de Westland Kros moet opnieuw. Dat zegt Frank Bierkens, de organisator van het evenement. Op 23 augustus werd al bekend dat er een faillissement aan zat te komen, maar dat is nog altijd niet uitgesproken door de rechtbank.

Volgens Bierkens komt dat omdat de stukken die hij bij de aanvraag moest inleveren aan de verkeerde bv zijn gelinkt. Er zijn twee bv's betrokken  bij de Westland Kros: Experience Express en Experience Express Productions. Het faillissement betreft het laatste bedrijf.

Volgens Bierkens is zijn eerste aanvraag door de Rotterdamse rechtbank per abuis aan het eerste bedrijf gekoppeld. Daardoor klopten de namen van de bestuurders niet die mede moesten ondertekenen, omdat beide bv's andere bestuurders hebben. Bierkens kreeg zijn aanvraag retour gestuurd.

Minder bezoekers

Morgen moet dat alsnog in orde komen. 'En dan ga ik de stukken persoonlijk naar de rechtbank brengen, want ik wil dit zo snel mogelijk uit de wereld hebben', aldus Bierkens.

Als er alsnog een faillissement wordt uitgesproken en een curator wordt aangesteld, kan er alsnog een afhandeling volgen. Experience Express Productions kwam in de problemen omdat er dit jaar veel minder bezoekers op de Westland Kros afkwamen dan was begroot. Dit ondanks publiekstrekkers als De Kromme Jongens mee-lal-musical en Kensington.

LEES OOK: Veel vragen rond faillissement Westland Kros

Meer over dit onderwerp:
WESTLAND KROS FAILLISSEMENT
Deel dit artikel: