Flinke problemen op A12 na ongelukken

REEUWIJK - Verkeer richting Utrecht moet woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging op de A12. Vanwege twee ongelukken, bij Reeuwijk en Woerden, werden twee rijstroken afgesloten.

De afsluiting van de rijstroken leidde rond 7.30 uur tot veertien kilometer file tussen Waddinxveen en Woerden. De ANWB waarschuwde voor ruim anderhalf uur vertraging. Om 7.30 uur werden de rijstroken bij Woerden weer vrijgegeven en nam de vertraging af. De twee rijstroken bij Reeuwijk bleven tot 7.45 uur afgesloten.

'Vanwege de afsluitingen stond het verkeer ook compleet stil op de N11, voor de aansluiting met de A12', vertelt ANWB-woordvoerder Dennis Mooij. 'Op de A20 ontstond een half uur vertraging.' Volgens Rijkswaterstaat worden de problemen op de A12 mede veroorzaakt door pittige onweersbuien. Rijkswaterstaat sprak van 'onvermijdelijke file's'.

A4

Ook op de A4 naar Amsterdam zijn er dinsdagochtend problemen. Ook daar gebeurde een ongeluk, bij Zoeterwoude. Daar werd een rijstrook afgesloten. Dit veroorzaakte een halfuur vertraging vanaf Ypenburg.

Meer over dit onderwerp:
A12 REEUWIJK
Deel dit artikel: