IN BEELD: Strand van Scheveningen vol met 2000 drummers

DEN HAAG - Het strand van Scheveningen stond zondagmiddag vol met drummers. Samen met 2000 collega's speelde Cesar Zuiderwijk het muziekstuk Four Horizons, dat de drummer van de Golden Earring speciaal maakte. Aanleiding van de drumshow was de viering van het tweehonderdjarig bestaan van Scheveningen als badplaats.
Iedereen met drumervaring, uit binnen- en buitenland, kon zich aanmelden voor het evenement. De slagwerkers werden ingedeeld in vier 'werelddelen' en spelen op Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums, Japanse taiko's en tom-toms, Braziliaanse sambadrums en conga's of Afrikaanse djembés.

De oudste deelnemers zijn Carla Sleebos (bijna 85) en de bekende drummer John Engels (83), de jongste is Julian (6) uit België. Hij drumt samen met papa Jeroen. Ook de rest van de band van de Golden Earring en Triggerfinger zijn aanwezig.
Wereldrecord?
Alle enthousiastelingen hebben van tevoren geoefend. 'Alle drummers kregen de stukken thuis om te oefenen. Met muzieknoten. En voor wie geen noten kan lezen, audio', vertelde hij eerder. Zuiderwijk droomt van een vermelding in het Guinness Book of Records. Of dat gelukt is blijft nog even afwachten.