Cesar Zuiderwijk trots op drummers op Scheveningse strand: 'Droom is uitgekomen'

DEN HAAG - 'Het was fantastisch. Een droom die is uitgekomen en een echt feest aan zee'. Dat zei Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, zondag na afloop van het speciale drumconcert waaraan 2000 collega's meededen. Het spektakel trok volgens de organisatie ruim veertigduizend belangstellenden.
De 2000 muzikanten speelden het twee uur durende muziekstuk Four Horizons, dat Zuiderwijk speciaal schreef voor het massaconcert. Aanleiding was de viering van het tweehonderdjarig bestaan van Scheveningen als badplaats, georganiseerd door Feest Aan Zee.
'Met het enthousiasme van 2000 drummers hebben we deze waanzinnige productie kunnen neerzetten. Ik wilde het optreden van 1992, met duizend drummers op de Maas, overtreffen. Dat is meer dan gelukt. Ik ben megatrots op alle deelnemers, van jong tot oud, amateur tot prof! En iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt superdankbaar. Drummen doet een ritme prikkelen en ik hoop dat dit concert de duizenden bezoekers heeft geïnspireerd', aldus Zuiderwijk.

Guinness Book of Records

Carla Sleebos (bijna 85) en de bekende drummer John Engels (83) waren de oudsten die zich voor het drumconcert hadden opgegeven, de jongste was Julian (6) uit België. Zuiderwijk hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records.