Niet meer op je snorfiets door de Grote Marktstraat in Den Haag

DEN HAAG - Snorfietsers mogen vanaf 1 oktober niet meer door de Grote Marktstraat in Den Haag rijden. Het stadsbestuur vindt dat snorfietsers te veel voor gevaarlijke situaties zorgen.

Het vorige college van burgemeester en wethouders had na verzoeken vanuit de gemeenteraad al besloten dat snorfietsen voortaan geweerd moesten worden. Die maatregel wordt vanaf 1 oktober dus doorgevoerd.

De komende weken komen er in het hele gebied borden om mensen op de nieuwe regels te wijzen. Snorfietsers worden vanaf volgende maand via de Lutherse Burgwal en de Gedempte Gracht omgeleid.

Bijna-aanrijdingen

Volgens wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) is de maatregel nodig omdat de straat zich niet leent voor snel doorgaand verkeer. 'Snorfietsers rijden heel hard en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties en veel bijna-aanrijdingen met voetgangers', aldus Van Asten.

De eerste twee weken nadat het nieuwe beleid ingaat, worden snorfietsers nog niet bekeurd, maar alleen gewaarschuwd. Zo kunnen mensen eerst wennen. Na die periode worden overtreders wel bekeurd. Brommers waren al niet welkom in de Grote Marktstraat. Elektrische fietsen mogen nog wel gewoon door de straat rijden.

LEES OOK: Wethouders: aanpak fietschaos Haagse binnenstad werkt

Meer over dit onderwerp:
GROTE MARKTSTRAAT SNORFIETSEN DEN HAAG VERKEER
Deel dit artikel: