Niet meer op je snorfiets door de Grote Marktstraat in Den Haag

Drukte op de Grote Marktstraat. | Archief
Chaotische toestanden in de Grote Marktstraat De Grote Marktstraat in Den Haag is druk , heel druk, fietsers en voetgangers zitten elkaar regelmatig in de weg. Daardoor ervaren zowel fietsers, als voetgangers de verkeerssituatie als onveilig. Weinig mensen weten dat 15 km per uur de maximumsnelheid is en voor de meeste fietsers is deze snelheid ook lastig te bepalen. © Omroep West
DEN HAAG - Snorfietsers mogen vanaf 1 oktober niet meer door de Grote Marktstraat in Den Haag rijden. Het stadsbestuur vindt dat snorfietsers te veel voor gevaarlijke situaties zorgen.
Het vorige college van burgemeester en wethouders had na verzoeken vanuit de gemeenteraad al besloten dat snorfietsen voortaan geweerd moesten worden. Die maatregel wordt vanaf 1 oktober dus doorgevoerd.
De komende weken komen er in het hele gebied borden om mensen op de nieuwe regels te wijzen. Snorfietsers worden vanaf volgende maand via de Lutherse Burgwal en de Gedempte Gracht omgeleid.

Bijna-aanrijdingen

Volgens wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) is de maatregel nodig omdat de straat zich niet leent voor snel doorgaand verkeer. 'Snorfietsers rijden heel hard en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties en veel bijna-aanrijdingen met voetgangers', aldus Van Asten.
De eerste twee weken nadat het nieuwe beleid ingaat, worden snorfietsers nog niet bekeurd, maar alleen gewaarschuwd. Zo kunnen mensen eerst wennen. Na die periode worden overtreders wel bekeurd. Brommers waren al niet welkom in de Grote Marktstraat. Elektrische fietsen mogen nog wel gewoon door de straat rijden.