Ruim 60 tips over moordverdachte Errol Janssen

DELFT - Er zijn de afgelopen week ruim zestig tips binnengekomen over moordverdachte Errol Janssen. Dat meldt de politie in het opsporingsprogramma Team West. Janssen wordt gezocht omdat hij begin augustus de crimineel Karel Pronk zou hebben doodgeschoten in Delft. Alle tips worden onderzocht.

De 51-jarige Janssen staat ook bekend onder de naam Mick van der Laan of Mickey. Omdat hij sinds de moord spoorloos is, heeft de politie in de hoop op tips vorige week zijn foto getoond. Ook is de verdachte op de Nationale Opsporingslijst gezet.

De 60-jarige Karel Pronk werd op dinsdag 7 augustus neergeschoten nadat hij een bezoek had gebracht aan koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft. Hij liep op dat moment naar zijn geparkeerde motor. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar Pronk overleed even later aan zijn verwondingen. Later die dag werd een verdachte aangehouden, maar die had niks met de zaak te maken en is weer vrij.

Weg op Harley Davidson

Getuigen vertelden de politie dat de schutter Errol Janssen was. Hij was voor de moord ook in het koffiehuis en is daarna weggereden op een matzwarte Harley Davidson met het kenteken 72-MD-RS en het getal 666 op het achterspatbord. Ook die motor is nog altijd niet gevonden.

LEES OOK: Moord Karel Pronk overtreffende trap in serie geweldsincidenten Delft

Deel dit artikel: