Dick Advocaat en Zeljko Petrovic aan de slag bij FC Utrecht

DEN HAAG - Dick Advocaat keert als trainer van FC Utrecht terug in de eredivisie. De oud-bondscoach uit Den Haag heeft een mondeling akkoord bereikt over een contract tot het einde van dit seizoen, bevestigt de club woensdag na berichtgeving van RTV Utrecht. Voormalig ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic gaat als zijn assistent aan de slag.

Advocaat (70), zelf oud-speler van FC Utrecht, zal maandag met zijn werkzaamheden beginnen. Hij is de opvolger van coach Jean-Paul de Jong, die vorige week moest vertrekken.

Afgelopen seizoen degradeerde Advocaat met Sparta naar de eerste divisie. De huidige assistent-coaches Marinus Dijkhuizen uit 's-Gravenzande en Rick Kruys, die tot en met zondag tijdelijk het roer in handen hebben bij FC Utrecht, blijven deel uitmaken van de technische staf.

Geen chemie met clubman

FC Utrecht staat na vier duels in de eredivisie op de elfde plaats met vijf punten. De directie besloot bij het begin van de interlandperiode afscheid te nemen van clubman De Jong omdat de communicatie en chemie tussen de spelers en technische staf niet 'optimaal' was.

Onder leiding van de doorgewinterde Advocaat, die later deze maand zijn 71ste verjaardag viert, hoopt FC Utrecht dit seizoen alsnog uit te groeien tot een stabiele subtopper. Als speler kwam hij tussen 1983 en 1984 uit voor de club uit de Domstad.

Meer dan eens 'met pensioen'

Advocaat kondigde tijdens een lange en succesvolle trainerscarrière meer dan eens aan dat hij met pensioen zou gaan. De gedreven Hagenaar keerde echter steeds weer terug in de voetballerij. De laatste jaren fungeerde hij zowel bij Oranje als Sparta als interim-coach.

Opvallend genoeg leidden deze twee tijdelijke banen niet tot het gewenste resultaat. Met het Nederlandse elftal wist Advocaat zich niet te plaatsen voor het WK afgelopen zomer in Rusland en Sparta, ook al een club waar hij vroeger speelde, kon hij niet in de eredivisie houden.

Bekijk hieronder het interview dat Zeljko Petrovic eerder deze maand had met Joop Buyt, de razende reporter van TV West.


LEES OOK: ADO Den Haag doorbreekt landelijke trend: meer supporters in het stadion

Deel dit artikel: