West Wekker: Van ontucht verdachte huisarts voor de rechter

REGIO - Goedemorgen! Vandaag verschijnt de van ontucht verdachte huisarts uit Leiden voor de rechter. En verder vandaag: drukke dagen voor Ton Verzijl uit Wassenaar. Hij maakt voor ook dit jaar de bloemstukken voor de Ridderzaal voor Prinsjesdag.

Wat je vandaag kunt verwachten:

  • Het worden drukke dagen voor arrangeur Ton Verzijl uit Wassenaar. Voor de zesde keer maakt hij de bloemstukken voor de Ridderzaal voor Prinsjesdag. Hiervoor moet hij duizenden bloemen voorbereiden, een megaklus waarmee hij vandaag begint. Wij gaan langs bij Ton om hem een handje te helpen.
  • De Leidse huisarts Maarten B. verschijnt vandaag voor de rechtbank. Hij zou ontucht hebben gepleegd met vier meerdere minderjarige meisjes, onder wie zijn eigen dochter. Ook zou hij stiekem filmpjes hebben gemaakt van zijn patiënten.
  • Jongeren van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn organiseren een high tea in winkelcentrum de Baronie voor ouderen. De reden hiervoor is dat het winkelend publiek, wat vaak ouderen zijn, moeite hebben met de vele vmbo-leerlingen in de schoolpauzes. De jongeren, die hun tijdelijke schoolgebouw hebben aan de Margrietlaan, komen met grote groepen tegelijk binnen, maken wel eens wat herrie en laten soms rommel achter. Wij drinken vandaag een kopje thee mee.

Het weer: De dag begint met zon, maar geleidelijk ontstaan er stapelwolken en is er voornamelijk bij de kust kans op een enkele bui. Bij een matige, langs de kust vrij krachtige zuid-westenwind wordt het 18 à 19 graden.
Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Wat je verder moet weten:

  • Vandaag wordt duidelijk of politie komend weekend mag staken of niet. In een kort geding proberen minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en de korpschef de aangekondigde politie-acties tegen te houden. De bonden willen dat de politie dit weekend alleen in noodgevallen optreedt. De bonden willen een betere cao voor de politiemensen.
  • Voor de dertiende keer worden de Vlietdagen georganiseerd. Tijdens dit waterevenement in Leidschendam-Voorburg kunnen de bezoekers genieten van historische en nieuwe boten.

Vanavond op TV West: TV West Sport
TV West Sport trapt het sportweekend af op vrijdagavond! Met wekelijks een vooruitblik op de wedstrijd van ADO Den Haag en een voorproefje van het topamateurvoetbal dat in het weekend op het programma staat. Ook veel prominente gasten in de studio en reportages en portretten uit de regionale sportwereld. Elke vrijdag vanaf 17.00 uur en elk uur herhaald.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: