Passagier HTM-bus gewond door rondvliegend glas

De aanrijding tussen de bus en het vrachtwagentje
Aanrijding tussen een HTM-bus en een vrachtwagentje op de kruising Dedemsvaartweg/Hengelolaan in Den Haag. © Regio15/Anneke Gatowinas
DEN HAAG - Een passagier van een HTM-bus is dinsdag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Den Haag. De bus en een kleine vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. Door de aanrijding raakten de ramen van de bus beschadigd. De passagier raakte lichtgewond door rondvliegend glas, zegt de politie tegen Omroep West.
De gewonde is met handletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van de HTM gaat het om een man.
De aanrijding gebeurde op de hoek van de Dedemsvaartweg en de Hengelolaan. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie onderzoekt dat nog.

Chauffeuse geschrokken

De woordvoerder van de HTM zegt dat de bus de kruising opreed en toen groen licht had. 'Dat zeggen getuigen in de bus ook.' De vrachtwagen zou met hoge snelheid de kruising op zijn gereden.
De chauffeuse van de bus, die op lijn 21 reed, is 'behoorlijk geschrokken', zegt de woordvoerder. Ze is opgevangen door collega's.