VVSB en Rijnsburgse Boys na strafschoppen onderuit tegen profclubs

REGIO - In zowel Rijnsburg als Noordwijkerhout hadden respectievelijk de profclubs Top Oss en De Graafschap een strafschoppenserie nodig om zich te ontdoen van de tweededivisionisten. 'De Uien' en 'Bavo' waren beide gedurende hun wedstrijden de betere ploeg.

Rijnsburgse Boys liet zien dat het krachtsverschil tussen de eerste en tweede divisie niet enorm groot is. 'De Uien' hadden dinsdagavond zelfs het betere van het spel. Wel kwam Rijnsburgse Boys na bijna een half uur spelen op achterstand tegen de Brabanders.
Die 0-1 ruststand werd door Jeffrey Jongeneelen halverwege de tweede helft ongedaan gemaakt. Na negentig minuten voetbal werd er verlengd, maar de extra speeltijd mocht niet baten. 1-1 was de eindstand, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Frank Tervoert en Masies Artien misten voor Rijnsburg. Oss miste één strafschop, zodat de Brabanders doorgingen.

VVSB meer dan een uur tegen tien man

VVSB en De Graafschap scoorden allebei voor rust. Wel stonden de 'Superboeren' na 25 minuten al met tien man op het veld. Dit nummerieke overtal buitte VVSB niet uit. Sterker nog; ze kwamen achter na zeventig minuten voetballen. Binnen een minuut maakte Tommy Bekooij de gelijkmaker. Deze stand stond na negentig minuten ook op het scorebord.
Beide ploegen scoorden één keer in de verlenging. Hierdoor moesten 'pingels' voor de beslissing zorgen. Voor VVSB miste Bekooij de eerste strafschop. De Graafschap scoorde alle penalty's, waardoor 'Bavo' werd uitgeschakeld.

Scoreverloop VVSB – De Graafschap 3-3 (ruststand 1-1):
1-0 Bekooij, 1-1 Abena, 1-2 Owusu, 2-2 Bekooij, 2-3 Martins, 3-3 Olijve
Scoreverloop Rijnsburgse Boys – Top Oss (ruststand 0-1): 0-1 Rommens 1-1 Jongeneelen