Stadspenning en eigen award voor scheidend artistiek directeur Korzo theater

DEN HAAG - Bij zijn afscheidsfeest als artistiek directeur van Korzo is Leo Spreksel dinsdagavond uitgebreid in het zonnetje gezet. Niet alleen ontving hij de Stadspenning van de gemeente Den Haag, maar hij werd ook onderscheiden met de allereerste prijs die zijn naam draagt: de Leo Spreksel Award.

De afgelopen dertig jaar was Spreksel een van de drijvende krachten achter het Haagse theater. Ook maakte hij het Haagse dansfestival Cadance mogelijk. Korzo meldt dat Spreksel 'altijd oog had voor jong toptalent' en 'meerdere choreografen op weg heeft geholpen'. De nieuwe, naar hem vernoemde Leo Spreksel Award wordt vanaf nu dan ook uitgereikt als aanmoedigingsprijs voor jong danstalent.

Uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal ontving Spreksel de Stadspenning, zowel voor zijn bijzondere verdiensten voor Korzo als de Haagse samenleving. Dit voorjaar droeg Leo Spreksel zijn artistiek directeurschap over aan de nieuwe algemeen directeur Gemma Jelier.

Gehuldigd

Tijdens zijn afscheid van Korzo werd Spreksel gehuldigd met speeches van collega's uit de danswereld, waaronder Jirí Kylián, Samuel Wuersten en choreografen die hun carrières bij Korzo zijn gestart, waaronder Ann Van den Broek en Samir Calixto.

LEES OOK: Winnaars Jirí Kylián Ring prijzen prinses Beatrix tijdens Holland Dance Festival

Meer over dit onderwerp:
DANS KORZO THEATER LEO SPREKSEL
Deel dit artikel: