Kenny en Yordi Teijsse doen bekerloting voor Noordwijk en ADO Den Haag

Kenny (links) en Yordi Teijsse
Kenny (links) en Yordi Teijsse © Orange Pictures
DEN HAAG - Kenny en Yordi Teijsse doen komende zaterdag om 23.00 in het Fox Sports-programma 'De Eretribune' de loting voor de volgende ronde van de KNVB-beker. ADO Den Haag en Noordwijk zijn als enige clubs in de regio door naar de tweede ronde. De wedstrijden in die ronde zullen plaatsvinden op 30 en 31 oktober en 1 november 2018.
Oud-Quick Boys-spits Yordi en zijn broer Kenny spelen beiden bij tweede divisionist AFC uit Amsterdam. Ze versloegen dinsdag eerste divisie-club Telstar met 5-0 in het bekertoernooi. Naderhand wilde televisiezender Fox doelpuntenmaker Yordi voor de camera hebben. Die liet echter zijn tweelingbroer Kenny het woord voeren wat voor een hilarisch tafereel zorgde.
Noordwijk bereikte de volgende ronde van het bekertoernooi door de profs van Sparta Rotterdam met 3-2 te verslaan. ADO Den Haag had woensdag een makkelijke avond tegen OJC Rosmalen. De Haagse equipe won met maar liefst 0-6.

Onderuit na strafschoppen

Tweedeklasser Te Werve ging onderuit tegen Champions League-club Ajax. Het werd 0-7 voor de hoofdstedelingen. VVSB moest na een 3-3 stand strafschoppen nemen tegen eredivisieclub De Graafschap. De club uit Gelderland was beter en ging door.
Rijnsburgse Boys moest ook het hoofd bieden na penaltys. Eerste divisie-club TOP Oss was na een 1-1 stand in reguliere tijd te sterk vanaf elf meter. Katwijk zag drie minuten voor tijd het bekeravontuur eindigen. Heerenveen-speler Sam Lammers scoorde in de 117de minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Scheveningen dicht bij een stunt

Scheveningen ging met een 2-2 stand de verlenging in tegen Cambuur. Daarin waren de Stadsfriezen te sterk. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de noorderlingen. Lisse verloor met 1-0 van Odin '59. Westlandia ging met 3-0 de boot in tegen VVV Venlo. In dat laatste duel debuteerde Hagenaar Sem Steijn in het betaalde voetbal.