VV Noordwijk winnaar in het 'kampioenschap van Noordwijk'

NOORDWIJK - VV Noordwijk heeft het 'kampioenschap van Noordwijk' op haar naam mogen schrijven. De voetbalderby tussen derdedivisionisten Noordwijk en SJC eindigde zaterdagavond in het voordeel van de eerstgenoemde ploeg. Na twee goals in de eerste helft en eentje na rust liep Noordwijk met een 1-3 overwinning het veld af.
Na een sfeervolle opkomst viel het eerste doelpunt al snel. Noordwijk kreeg een strafschop toegewezen na een overtreding in het zestienmetergebied. Thomas Reynaers mocht het buitenkansje benutten en deed dat ook. Hij schoot onberispelijk raak. SJC-coach Sjaak Polak was het niet helemaal eens met de beslissing van de scheidsrechter en werd vlak voor het nemen van de penalty weggestuurd.
Veel kansen waren er na de openingstreffer niet meer. Toch slaagde Noordwijk erin wat comfortabeler richting de rust te gaan. Een minuut of vijf voor de thee tekende Tjeerd Westdijk voor de 0-2. De aanvaller zette daarmee zijn seizoenstotaal op zeven treffers. Een behoorlijk aantal na zes speelronden.

Laatste kwartier

Na een gezapig begin van de tweede helft vielen er in het laatste kwartier toch nog twee goals. Raies Roshanali zette de 0-3 van Noordwijk achter zijn naam, terwijl Youssef El Baouchi de enige treffer voor SJC maakte.
Scoreverloop SJC - Noordwijk 1-3 (0-2): 0-1 Reynaers (strafschop), 0-2 Westdijk, 0-3 Roshanali, 1-3 El Baouchi