Nog één verdachte gezocht voor overval en gijzeling in Boskoop

BOSKOOP - De politie is nog op zoek naar een derde verdachte van een overval en gijzeling in aan het Sint Janshof in Boskoop. In juli werd een 23-jarige man door één van de daders drie kwartier bedreigd in zijn eigen bestelbus, terwijl een andere man probeerde geld van zijn rekening te halen. Na een eerdere uitzending van Team West zijn al twee verdachten aangehouden. De man die bij het slachtoffer bleef wordt nog gezocht.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 2 oktober. Meer zaken zijn hier vinden.

UPDATE 15 november: Er zijn nog drie verdachten aangehouden in deze zaak. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Rotterdam, een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 20-jarige man uit Waddinxveen. Die laatste zit nog steeds vast, net als de twee verdachten die in september al zijn aangehouden. Het onderzoek loopt nog steeds en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


Het slachtoffer gaat op zaterdag 21 juli om 5.40 uur naar zijn werk. Zijn bestelbus staat geparkeerd op het Sint Janshof in Boskoop. Op het moment dat hij bij de bus aankomt, staat daar een man die hem bedreigt met een wapen. Uit de bosjes komt een tweede man die ook een wapen bij zich heeft.

De man moet onder bedreiging zijn bus openmaken en in de laadruimte gaan zitten. Eén van de daders stapt ook in en eist zijn telefoon, pinpas en sleutels, die hij aan de man buiten geeft. Vanaf dat moment zit het slachtoffer drie kwartier in zijn bus met één van de mannen. Die wordt steeds gebeld en hij eist de toegangscode van de telefoon van het slachtoffer en zijn pincode. Onder bedreiging geeft hij die af.

Pinpogingen

De andere dader is inmiddels vertrokken. Hij probeert bij de ING bank aan de Promenade in Waddinxveen om te pinnen met de pas van het slachtoffer. Tijdens de transacties is hij aan het bellen. Omdat de bank ziet dat er ongebruikelijke transacties worden gedaan, wordt de rekening meteen geblokkeerd. Daardoor lukt het niet om geld op te nemen.

Rond 6.15 uur vertrekt de dader die bij het slachtoffer is gebleven. Hij dreigt hem wat aan te doen als hij direct alarm zou slaan. Hij moet dus blijven zitten. De man is veel te bang om meteen alarm te slaan en pas na enkele minuten rent hij naar huis om de politie te bellen.

Twee aanhoudingen

Op maandag 10 september zijn twee mannen van 17 en 21 jaar uit Gouda en Waddinxveen aangehouden als verdachten. Die zitten allebei nog vast.https://melden.meldmisdaadanoniem.nl

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: