Olympisch kampioenen duelleren met verstandelijk beperkte sporters

REGIO - Femke Heemskerk, Kjeld Nuis en Marit Bouwmeester. Allemaal olympisch kampioenen, maar dat weerhoudt Maud (14), Sara (33) en Joost (40) er niet van om de ultieme uitdaging met ze aan te gaan. Want wie is nu de betere zwemmer, schaatser of zeiler?

De challenges zijn gedaan in het kader van de in België bedachte campagne #PlayUnified, waarmee Special Olympics Nederland sporters met en zonder verstandelijke beperking bij elkaar wil brengen. Maud uit Raalte gaf de aftrap door zwemster Femke Heemskerk uit Roelofarendsveen te verleiden tot een wedstrijdje baantjes trekken.

'Schaatskoning' Kjeld Nuis volgde dat goede voorbeeld al gauw door in te gaan op de uitdaging van Sara uit Zwaag, winnares van twee zilveren medailles op de Special Olympics 2015 in Los Angeles. En ook de Voorburgse zeilster Marit Bouwmeester liet zich van haar sportieve kant zien, want zij gaat de strijd aan met de Rotterdamse klusjesman Joost.Goed gezelschap

Heemskerk, Nuis en Bouwmeester zijn in goed gezelschap. Andere uitgedaagde topsporters zijn turner Epke Zonderland, shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting, schaatsster Ireen Wust, voetballer Arjen Robben, wielrenster Anna van der Breggen, hockeyster Maartje Paumen, golfer Joost Luiten, handbalster Tess Wester en volleybalster Laura Dijkema.

LEES OOK: