10.000 euro beloning voor gouden tip over moordverdachte Errol Janssen

DELFT - Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van Errol Janssen. De 51-jarige man wordt verdacht van de moord op crimineel Karel Pronk in Delft, afgelopen augustus. Janssen is sinds de moord spoorloos.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 9 oktober. Meer zaken zijn hier vinden.

De 60-jarige Karel Pronk werd op dinsdag 7 augustus rond 11.35 uur neergeschoten nadat hij een bezoek had gebracht aan koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft. Hij liep op dat moment naar zijn geparkeerde motor. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar Pronk overleed even later aan zijn verwondingen.

Getuigen vertelden de politie dat de schutter Errol Janssen was, die ook bekend staat onder de naam Mick of Mickey van der Laan. Hij was voor de moord ook in het koffiehuis en is daarna weggereden op een matzwarte Harley Davidson met het kenteken 72-MD-RS en het getal 666 op het achterspatbord.

Hond uitlaten

Janssen is voor het laatst op de motor gezien in de Stalpaert van der Wieleweg in Delft. Even later is hij nog gezien in de Odulphusstraat. Hij liet op dat moment een hond uit. Sindsdien ontbreek ieder spoor van hem. Ook is zijn Harley Davidson nog altijd niet gevonden. In september maakte de politie zijn identiteit bekend en werd hij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Volgens de politie zou het kunnen dat Errol Janssen naar het buitenland is gevlucht. Mensen die hem zien, wordt afgeraden om hem zelf te benaderen, omdat hij mogelijk in het bezit is van een vuurwapen. De politie krijgt graag tips over de huidige verblijfplaats van Janssen.

Kenmerken Errol Janssen

De verdachte is geboren op 6 maart 1967 en is nu 51 jaar oud. Hij is 1,76 meter lang en heeft een breed en krachtig postuur. Hij heeft meerdere tatoeages, waaronder in zijn gezicht. Op 7 augustus droeg hij een hesje van motorclub Hells Angels.

Weet u waar Errol Janssen is of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Bel het Team Criminele Inlichtingen 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
ERROL JANSSEN MOORD KAREL PRONK KALVERBOS DELFT
Deel dit artikel: