Lineth Beerensteyn leidt voetbalsters Oranje naar finale play-offs

DEN HAAG - Lineth Beerensteyn heeft het Nederlands vrouwenvoetbalelftal naar de finale van de play-offs voor een plekje op het WK 2019 geholpen. De Haagse aanvalster scoorde dinsdagavond in en tegen Denemarken de 1-1 en de 2-1.

Het duel begon nog slecht voor Nederland. Denemarken kwam al na vijf minuten op voorsprong. Dominique Bloodworth maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Pernille Harder en Nadia Nadim benutte de strafschop.

Maar die 1-0 stand bleef slechts twee minuten staan. Toen kopte Beerensteyn de gelijkmaker binnen, op aangeven van Desiree van Lunteren.

Ontsnapt

Denemarken had in de tweede helft het initiatief en drukte Oranje achteruit. Het team van de Haagse bondscoach Sarina Wiegman ontsnapte tot meerdere keren aan een achterstand. In blessuretijd scoorde Beerensteyn aan de andere kant wel: 1-2. In de finale van de play-offs treft Nederland in november de voetbalsters van Zwitserland.


De Haagse aanvalster, die tegenwoordig uitkomt voor Bayern München, nam tegen Denemarken de plaats in van Vivianne Miedema. Die is net hersteld van een blessure. 'Ik zit lekker in mijn vel', vertelde ze na het duel. 'Bij mijn club gaat het ook lekker.' Beerensteyn vindt niet dat ze nu in november in de finalewedstrijden ook recht heeft op een basisplek. 'We zijn een heel goed collectief. Het maakt niet zoveel uit wie er staat. Als we winnen, hoor je mij niet klagen.'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG SARINA WIEGMAN LINETH BEERENSTEYN
Deel dit artikel: