Vijftal aangehouden vanwege dealen drugs

KAAG EN BRAASSEM - Vijf mannen zijn aangehouden op verdenking van het dealen van drugs in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem. De verdachten komen uit Leiden, Ter Aar, Linschoten en Woerden (2). Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en weer vrijgelaten in afwachting van hun proces.

De politie kwam de verdachten op het spoor na verkeerscontroles begin dit jaar. Die vonden plaats nadat mensen klaagden over overlast door drugsgebruikers. Bij twee automobilisten troffen agenten cocaïne aan. Ze vermoedden dat deze mannen zich bezighielden met drugsdealen. De drugs werden in beslag genomen.

Het politieteam Kaag en Braassem startte daarop een onderzoek naar deze vermoedelijke drugshandel en sprak meerdere getuigen en afnemers. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er drugs werden afgenomen in onder meer Woerdense Verlaat, Noorden en Ter Aar. Uiteindelijk werden vijf mannen aangehouden: een 20-jarige man uit Leiden, een 29-jarige man uit Ter Aar, een 29-jarige man uit Linschoten en twee mannen van 25 en 26 jaar uit Woerden.

LEES OOK: Enorme drugsvangst in Haags bedrijfspand, acht arrestaties

Deel dit artikel: