Tegenvaller voor Kiki Bertens: tennisster uitgeschakeld in Linz

Kiki Bertens aan het trainen in Zoetermeer
Kiki Bertens aan het trainen in Zoetermeer © Omroep West
WATERINGEN - Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken bij het WTA-toernooi van Linz. De tennisster uit Wateringen, sinds maandag de nummer tien van de wereld, verloor in de tweede ronde van de Russische Margarita Gasparian. Het duel duurde ruim twee uur: 7-5, 2-6, 7-6 (3). Gasparian bezet de bescheiden 137ste plaats op de wereldranglijst.
De nederlaag komt slecht uit. Bertens, als tweede geplaatst in de Oostenrijkse stad, is in een strijd gewikkeld met vooral de Tsjechische Karolina Pliskova om deelname af te dwingen aan de WTA Finals in Singapore. Daar treffen de beste acht tennissters van dit jaar elkaar. Pliskova bereikte in Tianjin al wel de kwartfinales. Bertens leverde in ieder geval geen punten in. Vorig jaar verloor ze in Linz in de eerste ronde.
Bertens kwam tegen Gasparian in de eerste set tot twee keer toe een break voor, maar beide keren verloor ze niet veel later haar servicegame. In de tweede set nam ze na twee breaks een 4-0-voorsprong en leek ze de partij onder controle te hebben. Ook in de derde set nam Bertens meteen een break voorsprong.

Medische time-out

Gasparian moest bij een medische time-out aan haar linkervoet worden behandeld, maar pakte kort erna de break. Bertens liet bij 3-3 en 4-4 vijf kansen op een break onbenut. In de tiebreak kwam ze op een 5-1-achterstand, waarna de Russin met 7-3 de partij besliste.
Bertens speelt volgende week nog in Moskou. Daar verloor ze vorig jaar in de kwartfinales.