West Wekker: proces moord in shishalounge en Archeologiedagen van start

REGIO - Goedemorgen! Het weekend staat voor de deur. Op deze laatste werkdag van de week verschijnen onder andere de drie verdachten van de moord op Wil Vogelaar uit Den Hoorn weer voor de rechter. En de Nationale Archeologiedagen gaan van start. Het startsein wordt gegeven in Katwijk.

Wat kun je vandaag verwachten:

  • Vandaag is de niet-inhoudelijke zitting (pro-forma) van de moord in een Haagse shishalounge in april van dit jaar. In de nacht van 7 op 8 april werd de 17-jarige Azad Sahin neergeschoten tijdens een ruzie in shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort. Na iets meer dan een dag overleed de jongen aan zijn verwondingen. De vermoedelijke schutter is een 20-jarige Rotterdammer.
  • Afgelopen week - een jaar na de opkomst van de #MeToo-beweging - heeft het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers een speciale actieweek in het leven geroepen tegen ongewenst seksueel gedrag en seksueel geweld. Vandaag staat de actieweek in het teken van het onderwijs. Daarom wordt onder andere bij basisschool 't Bolwerk in Leiderdorp een les seksuele weerbaarheid gehouden. Onze verslaggever is daar bij.
  • In Katwijk wordt vandaag het startsein gegeven voor de Nationale Archeologiedagen. Ook wordt de naam onthuld van de onlangs ontdekte opgravingslocatie van de Romeinse weg met grafvelden en nederzettingen in Valkenburg. De Nationale Archeologiedagen duren tot en met zondag. In onze regio zijn veel mooie plekken open voor bezoek.

Het weer: Er zijn vandaag wat stapelwolken met lokaal wat zon. Het blijft wel droog. Langs de kust wordt het 22 tot 23 graden. Zaterdag belooft het een prachtige dag te worden voor zonaanbidders. Dan is het namelijk zonnig en wordt het met 24 tot 26 graden bijzonder warm voor de tijd van het jaar.  

Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je nog weten:

  • De drie verdachten van de moord op Wil Vogelaar uit Den Hoorn verschijnen vandaag weer voor de rechter. Het trio wordt verdacht van het doodsteken van de Hoorenees. De 53-jarige Wil werd op 22 januari dood gevonden in zijn huis aan het Kloosterpad in Den Hoorn. Hij had voor zijn dood stiekem GHB gekregen en werd geschopt en geslagen tegen zijn hoofd. Ook werden zijn armen en benen vastgebonden met tape en werd hij beroofd van zijn tv, sleutels en telefoon. Een aantal messteken in zijn rug werd hem uiteindelijk fataal.
  • Manege De Prinsenstad bestaat 50 jaar. De paardenstal, opgericht door 'opa' Duijndam en zijn zoons, is door de kleinzoons (de derde generatie dus) voortgezet. De manege is bekend vanwege zijn ligging: direct naast de A13. Wij gaan er vandaag een kijkje nemen.

Vanavond op TV West: TV West Sport
TV West Sport trapt het sportweekend af op vrijdagavond! Met wekelijks een vooruitblik op de wedstrijd van ADO Den Haag en een voorproefje van het topamateurvoetbal dat in het weekend op het programma staat. Ook veel prominente gasten in de studio en reportages en portretten uit de regionale sportwereld. Elke vrijdag vanaf 17.00 uur en elk uur herhaald.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: