Politie haalt verwarde vrouw van A12 bij Zoetermeer

ZOETERMEER - De politie heeft zondagavond een verwarde vrouw van de A12 gehaald. Rond half zeven kwam bij de politie een melding binnen dat er iemand langs de snelweg liep. Eenmaal ter plaatse zagen politieagenten hoe de vrouw meerdere malen de snelweg overstak.

Pogingen van de politie om contact met de vrouw te krijgen waren in eerste instantie weinig vruchtbaar, maar uiteindelijk lukte het toch. Gezien haar gemoedstoestand waren de agenten genoodzaakt om de vrouw mee te nemen naar het politiebureau.

Onderweg gedroeg de vrouw zich agressief en deed ze onder meer een poging om de ramen van de politieauto te vernielen. Na overleg werd besloten om in de buurt van het Zoetermeerse Stadshart te stoppen en te wachten op een ambulance. Maar de vrouw bleek niet tot bedaren te brengen.

Slaan

Terwijl agenten op de ambulance aan het wachten waren, begon de vrouw op straat wild om zich heen te slaan. Daarop hebben de politieagenten gepast geweld gebruikt om haar in bedwang te houden. De vrouw is overgedragen aan de hulpverlening.

LEES OOK: 'We hebben voor ons leven gevochten'; slachtoffer naakte blokfluitspeler vertelt

Meer over dit onderwerp:
A12 VERWARDE VROUW ZOETERMEER SNELWEG
Deel dit artikel: