Prinses Beatrix opent tentoonstelling Armando in Museum Voorlinden

WASSENAAR - Een grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Armando (1929-2018) is vanaf 3 november 2018 te zien in het Museum Voorlinden. De expositie wordt geopend door prinses Beatrix.

De tentoonstelling toont een selectie van werken vanaf de vroege Nul-periode tot Armando's meest recente schilderijen. Daarnaast zal de herinnering aan deze kunstenaar, die op 1 juli dit jaar overleed, door het gehele museum en op het landgoed te voelen zijn door zijn schilderijen, sculpturen en poëzie.

Armando is volgens het museum in Wassenaar één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte Armando aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door dik opgebrachte olieverf en zijn sculpturen zijn met veel kracht opgebouwd.

Schoonheid en kwaad

Armando is behalve beeldend kunstenaar en schrijver ook bekend geworden als dichter, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema's in Armando's oeuvre.

LEES OOK: Museum Voorlinden in onzekerheid over illegaal parkeerterrein

Deel dit artikel: