Waddinxvener (42) opgepakt om betrokkenheid bij transport drugsafval

WADDINXVEEN - Een 42-jarige man uit Waddinxveen is aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij een transport van drugsafval. Het gaat om zo'n 400 liter amfetamine-afval, dat dinsdag door de Brabantse politie werd gevonden bij een controle in Tilburg. De inzittenden, twee mannen uit Eindhoven, zijn aangehouden, zo laat de Landelijke Eenheid van de politie woensdag weten.
Het gaat om 16 jerrycans met elk 25 liter vloeibare stoffen. Al snel bleek uit onderzoek dat het om amfetamine-afval ging. De politie zag voor de controle dat een andere bestuurder, de 42-jarige Waddinxvener, contact had met de verdachten. De drie zitten vast voor verder onderzoek.

Drugsafval kan niet alleen gevaarlijk en schadelijk zijn voor mensen, maar dergelijke vloeistoffen kunnen ook grote schade toebrengen aan de natuur. Vaak zijn deze stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig. Als de chemicaliën in het grondwater terecht komen, leidt dit tot waterverontreiniging. Naast de milieuschade en gezondheidsrisico's kosten dumpingen van drugsafval de maatschappij handenvol geld.