Zondag 25 januari: Wensen voor Medemensen

REGIO - De documentaire Wensen voor Medemensen van Tialda Bottema laat zien wat de actie Gouden Kerst heeft betekend voor mensen die getroffen zijn door tegenslag in hun leven. Zondag 25 januari vanaf 13.00 uur op TV West en daarna elk uur herhaald.

Het jaar 2015 is in volle gang! Een nieuw jaar waarin we stil staan bij de kansen die in het vooruitzicht liggen. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Het nieuwe jaar is een goed moment om eens stil te staan bij een ander die het minder goed getroffen heeft. Tijdens de feestdagen is daarom de actie Gouden Kerst van start gegaan. De Stichting Gouden Kerst laat kleine en grote dromen uitkomen van mensen die het zo hard nodig hebben. Op 25 januari kun je op TV West kijken naar een verslag van deze Gouden Kerst actie: Wensen voor Medemensen.

In de documentaire maak je kennis met verschillende Hagenaars. Zo zet Louis zijn buurman Jan van 87 jaar in het zonnetje. Hij is fit voor zijn leeftijd maar voelt zich wel eenzaam. Een etentje buiten de deur fleurt hem weer helemaal op. Gabrielle heeft een gehandicapt broertje waar ze veel mee speelt en lief voor is. Alle aandacht gaat naar hem en daarom verrast haar moeder Gabrielle  met een nieuwe fiets. Voor Eveline gaat een wens in vervulling als haar baas, van de groentewinkel waar ze werkt, zorgt voor een sieraad met daarin de as van haar overleden vader. Zo is hij altijd tastbaar bij haar. En voor Leo is een huiskamerconcert van zijn favoriete band Bas Paardekooper & The Blew Crue een grote verrassing. Leo lijdt aan leukemie en volgt de band al jaren. Hij weet dan ook niet wat hem overkomt als hij samen met zijn naasten thuis live van de muziek mag genieten.

 

Deel dit artikel: