Aanhouding in verband met geweldsincident Delft

DELFT - In het onderzoek naar de geweldsincidenten in Delft is woensdag een 21-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident op maandag 8 oktober in de Breestraat. Twee verdachten probeerden op een coffeeshop in de Breestraat te schieten. Toen ze ervandoor gingen op een scooter, schoot de politie.
Het Openbaar Ministerie (OM) beschikt over aanwijzingen dat de verdachte mogelijk de bestuurder is geweest van de vluchtauto die bij het incident is gebruikt. Of de twee verdachten die wegvluchtten op een scooter, vervolgens in die vluchtauto zijn gestapt, is niet duidelijk.
'In het kader van het onderzoek doen wij verder geen mededelingen', is het antwoord van het OM op alle vragen. Ook is niet duidelijk of de vluchtauto naar Zoetermeer is gereden om daar een 18-jarige man met een schotwond af te zetten voor het LangeLand ziekenhuis. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Geen contact met buitenwereld

De 21-jarige man die vast zit, mag geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. De Zoetermeerder wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.