Verdachte (17) van betrokkenheid schietpoging coffeeshop Delft langer vast

De schietpartij in de Breestraat.
Breestraat Delft afgezet © Regio15
DELFT - De 17-jarige jongen die verdacht wordt betrokken te zijn bij een schietpoging op 8 oktober op een coffeeshop in Delft moet veertien dagen langer vast blijven zitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
De verdachte werd vrijdagmiddag opgepakt in het centrum van zijn woonplaats Zoetermeer. Hij kwam in beeld dankzij binnengekomen informatie. Toen de 17-jarige Zoetermeerder in een winkelcentrum werd gezien, is hij direct door een arrestatieteam aangehouden.
Na de arrestatie zijn op twee plaatsen doorzoekingen gedaan. Wat precies de betrokkenheid van de verdachte is geweest, is nog niet bekend.

Schietincident

Op 8 oktober probeerden twee verdachten op een coffeeshop in de Breestraat te schieten. Toen ze ervandoor gingen op een scooter, schoot de politie. Later werd een 18-jarige man met een schotwond bij het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer gebracht. Hij overleed aan zijn verwondingen. Of het de man ging waar de politie op heeft geschoten, wordt nog onderzocht.
Voor het incident werd woensdag al een 21-jarige Zoetermeerder aangehouden. Het OM beschikt over aanwijzingen dat hij mogelijk een vluchtauto heeft bestuurd die zou zijn gebruikt.