TU Delft maakt glazen vloer; vijftig studenten marcheren eroverheen

DELFT - De groep Building Engineering en de afdeling Architectural Engineering & Technology van de TU Delft hebben een schommel en een vloer gemaakt van glas. Het doel: glas als constructiemateriaal op de kaart zetten.
Glas heeft een nogal 'breekbare reputatie', maar dingen die zijn gemaakt van glas kunnen toch heel stevig zijn. Om dit te bewijzen liet de groep vijftig studenten over de dubbele glazen vloer van de TU Delft lopen. De schommel, ook van glas, kan in ieder geval een gewicht van 150 kilo hebben.
De schommel hangt aan een constructie die grotendeels bestaat uit glazen staven. Er is nog een bouwwerk dat deels is gemaakt van deze massief glazen staven: de Glass Truss Bridge. Te zien op de Green Village, op de campus van de TU Delft.

Glass Sandwich

De glazen vloer wordt 'the glass sandwich' genoemd, omdat het gaat om een dubbele glazen vloer. De vloer bestaat uit twee dunne glasplaten waartussen glazen cilinders zitten.
De glazen werken worden gepresenteerd op Glasstec in Düsseldorf. Dat is de grootste glasbeurs van de wereld, volgens de TU Delft. De beurs duurt tot 25 oktober.