Dennis Weening stopt als presentator Expeditie Robinson

Dennis Weening en Nicolette Kluijver. Foto RTL
Dennis Weening en Nicolette Kluijver. Foto RTL
DEN HAAG - Hagenaar Dennis Weening stopt als presentator van het programma Expeditie Robinson. De presentator is bezig met het opstarten van zijn eigen bedrijf en kan dat niet combineren met het survivalprogramma, bevestigt RTL een bericht van RTL Boulevard.
Maandag zei Weening nog tegen Radio 538-dj's Coen en Sander dat hij niet zou stoppen. Zij vroegen hem toen of Art Rooijakkers het stokje van hem zou overnemen, iets wat rondgaat in verschillende media, maar de Haagse presentator ontkende in alle toonaarden.
Dinsdag heeft RTL toch bekendgemaakt dat Dennis Weening niet voor de zender zal terugkeren naar een onbewoond eiland. Het huidige seizoen van Expeditie Robinson, dat op dit moment elke donderdag op de buis is, wordt het laatste dat gepresenteerd wordt door Weening.

Art Rooijakkers

Wie de presentator gaat vervangen, is nog niet bekend. 'RTL is met meerdere presentatoren in gesprek over het nieuwe seizoen, waaronder inderdaad Art Rooijakkers. Hoe we de presentatie precies gaan invullen wordt na dit seizoen besloten', staat in een verklaring. Of co-presentatrice Nicolette Kluijver wel blijft, is ook niet bekend.
Weening begon zijn tv-loopbaan bij Omroep West, waar hij het programma Westpop presenteerde.