Handballers Oranje beginnen EK-kwalificatie met overwinning

Bart Ravensbergen juicht in het EK-kwalificatieduel met Estland.
Bart Ravensbergen juicht in het EK-kwalificatieduel met Estland. © Nederlands Handbal Verbond
VOORSCHOTEN - De Nederlandse handbalmannen zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2020 gestart met een overtuigende overwinning. In Sittard rekende de ploeg van keeper Bart Ravensbergen uit Voorschoten donderdag af met Estland. Het werd 35-25.
Halverwege leidde Nederland al met 17-10. Jasper Adams was met zes treffers de topschutter van Oranje, dat nu zestien van de negentien interlands onder leiding van bondscoach Erlingur Richardsson heeft gewonnen. Dani Baijens en Bobby Schagens scoorden vijfmaal.
Slovenië en Letland zijn de andere teams die deel uitmaken van de poule van Nederland en Estland. Slovenië eindigde vorig jaar bij het wereldkampioenschap als derde. De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK. Ook de beste vier nummers drie uit de acht groepen mogen meedoen aan het eindtoernooi, dat over twee jaar plaatsvindt in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. Die drie landen zijn zeker van deelname, net als titelverdediger Spanje.

Nog nooit geplaatst

Letland is zondag in Valmiera de volgende tegenstander van Nederland in de EK-kwalificatie. Het is voor het eerst dat 24 landen aan het EK mogen meedoen. Oranje plaatste zich nog nooit voor het Europese eindtoernooi.
LEES OOK: